Ľudová výroba zvoncov na Slovensku - Okrucký, Ján
Technológie výroby plechových a liatych zvoncov zo železa a mosadze: vystrihovaním z plechu a letovaním alebo odlievaním do hlinených foriem. Typológia tvarov. Akustické vlastnosti. Miesta ľudovej ručnej výroby: Jelšava, Banská Bystrica, Liptov, Orava.