Pohrebisko zo staršej doby bronzovej vo Švábovciach, okr. Poprad - Točík, Anton; Vlček, Emanuel (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1991)
Bronzový inventár z pohrebiska füzesabonyskej kultúry obsahoval ozdoby a šperky - záušnice, ihlice, závesky, ktoré majú datovaciu hodnotu.
Prešov, Vlastivedné múzeum
Res. nem., rus., lit
Keywords: industria bronzová; kultúra füzesabonyská