Archeologický výskum stredovekého hrádku v Medziankach - Slivka, Michal; Vallašek, Adrián (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1986)
Rekonštrukcia histórie hrádku (12.-15. stor.) na základe archeologických výskumov a interpretácie nálezov. Kovové artefakty - militáriá, jazdecký výstroj, sekera, poľnohospodárske náradie, klince, kľúče, zámky, odevné súčasti (bronzová spona) a ich chronologické zaradenie.
Prešov, Múzeum SRR
Res. nem., rus., lit
Keywords: kováčstvo; spony bronzové