Pohrebisko v Hraničnej pri Hornáde (okres Košice) - Pástor, Ján (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1968)
Kovové nálezy zo slovansko-avarského pohrebiska v Kechneci (predtým Hraničná pri Hornáde): bronzové šperky, opaskové kovania, ozdobné konské postroje, železné dýky, nože.
Prešov, Múzeum SRR
Keywords: Avari; Slovania; industria bronzová; industria železná