Tiszapolgárske pohrebisko vo Veľkých Raškovciach (okres Trebišov) - Vizdal, Jaroslav (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1976)
Hojný výskyt medených predmetov (sekeromlaty, náramky) a zlaté závesky na pohrebisku tiszapolgárskej kultúry vo Veľkých Raškovciach. Prvý nález bronzového predmetu (dýka) v tomto kultúrnom okruhu.
Prešov, Múzeum SRR
Res. nem., rus., lit
Keywords: industria bronzová; industria medená; industria zlatá; kultúra tiszapolgárska