Výsledky doterajšieho výskumu slovanského hradiska v Šarišských Sokolovciach - Béreš, Július (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1974)
Klasifikácia kovových nálezov. Železné predmety (strelky, kopija), kusy železnej trosky a mazanice aj nedokončený výrobok zo slovanského hradiska dokladajú okrem iného činnosť kováčskej dielne (od 9. stor.)
Prešov, Múzeum SRR
Res. nem., rus., lit
Keywords: Slovania; kováčstvo; troska železná