Bronzová sekerka zo severovýchodného Slovenska - Bátora, Jozef (Nitra : Archeologický ústav SAV, 2001)
Nález sekerky s tuľajkou z doby bronzovej v základoch novovekého domu. Predpoklad intenčného uloženia artefaktu ako magického ochranného prostriedku.
Res. nem., lit
Keywords: industria bronzová; sekery