Dvadsiataštvrtá etapa výskumu v Nižnej Myšli - Olexa, Ladislav (Nitra : Archeologický ústav SAV, 2001)
Preskúmaná časť rozsiahleho neodkrytého pohrebiska vydala okrem iných nálezov bronzové šperky otomanskej kultúry (pozoruhodný zdobený lunicový prívesok).
Res. nem.
Keywords: industria bronzová; kultúra otomanská