Terénny prieskum na Spiši - Soják, Marián (Nitra : Archeologický ústav SAV, 2001)
Povrchový zber a prieskum detektorom kovov. Železná sekera z doby halštatskej zo Spiš. Teplice je domáceho pôvodu. Bronzový hrot šípa a kopije z doby bronzovej. Sídlisko s dokladmi spracovávania železa z doby rímskej až počiatkov sťahovania národov pri Spiš. Štiavniku. Smolnícky polgrajciar Františka I. z náhodného nálezu mincí. Železné výrobky zo stredovekej dediny pri Štrbe. V Spišskej Novej Vsi na ul. O. Kožucha je doložená zvonolejárska dielňa zo 14.-16. stor.
Res. nem., lit
Keywords: industria bronzová; industria železná; kováčstvo; mince uhorské; zvonolejárstvo