Archeologické nálezy na trase tranzitného plynovodu na území Zemplína - Vizdal, Jaroslav (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1973)
Bohaté nálezy z birituálneho pohrebiska tvoria typickú výbavu keltských bojovníkov: železné meče s pásovými reťazami, kopije, štíty, nože, veľké spony. Železné a bronzové šperky a ozdoby zo ženských hrobov (opasky, spony, nánožné kruhy). Pošvy mečov zdobené tzv. štýlom krásnych mečov významné pred datovanie keltského pohrebiska.
Prešov, Múzeum SRR
Keywords: Kelti; industria bronzová; industria železná