Prešovský zvonolejár a delolejár Juraj Wierd mladší - Spiritza, Juraj
Život a dielo Juraja Wierda ml., ktorý pôsobil v Prešove v 17. storočí. Svoje diela predával na širokom území, okrem Slovenska aj v Maďarsku, Poľsku, Rumunsku a západnej Ukrajine.