Herkunft und Ethnizität der gegossenen Bronzeindustrie des VIII. Jahrhunderts - Dekan, Ján
Ikonografická problematika odlievaných bronzových artefaktov a súvislosti avarsko-slovanských vzťahov v 8. stor. v Karaptskej kotline. Medzi významnými európskymi nálezmi aj liate opaskové nákončia a pracky z Košíc-Šebastoviec (s. 375) a Hraničnej pri Hornáde (dnes Kechnec) (s.