Bronzové závěsky z doby bronzové ze Slovenska - Furmánek, Václav
Typologická a chronologická klasifikácia bronzových záveskov, spôsob ich výroby a používania. Príslušné kultúrne horizonty. Náleziská aj na východnom Slovensku (Barca, Spišský Štvrtok, Matejovce, Žehra-Dreveník, Levoča, Marhaň, Viničky a i.).