Structural analysis of a scabbard and a ring mail from Zemplín - Longauerová, Margita; Longauer, Svätoboj
Metalografická a chemická analýza liatej mosadznej pošvy meča a krúžkového brnenia z vysokouhlíkovej ocele, vyrobeného kováčskou echnológiou. Doklad vysokej technickej vyspelosti remeselníkov v 1.-2. stor. n.l.