Keltský žiarový hrob z Kráľovského Chlmca, okres Trebišov - Budinský-Krička, Vojtech
Pozoruhodný hrob keltského bojovníka obsahoval železné predmety o.i. zlomky pošvy meča s rytou výzdobou. Podrobná charakteristika a typológia artefaktov a ich zlomkov. Analogické nálezy.