Predbežná správa o systematickom výskume opevneného sídliska otomanskej kultúry v Spišskom Štvrtku - Vladár, Jozef
Dôkazom spracovávania kovov sú nálezy kadlubov na odlievanie bronzovej industrie (napr. dýk mykénskeho typu), finálne i nedokončené výrobky a nepodarky. Depot zlatých a bronzových šperkov (s. 22-23).