K problematike osídlenia Spiša na sklonku mladšej doby kamennej - Vladár, Jozef (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1973)
Stručný opis medených sekier z náleziska v okolí Popradu a Veľkom Slavkove. Ďalšie literárne pramene.
Spišská Nová Ves, Odbor kultúry ONV
Keywords: industria medená; sekery