Zlato v staršej dobe bronzovej na východnom Slovensku - Novotná, Mária (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1991)
Náleziská zlatých šperkov otomanskej kultúry: Nižná Myšľa, Gánovce, Barca, Spišský Štvrtok, Kežmarok, Somotor. Charakteristika artefaktov, typológia, analógie. Otázka pôvodu materiálu a výrobkov.
Košice, Východoslovenské múzeum
Res. nem., rus., lit
Keywords: industria zlatá; kultúra otomanská