Nálezy z prieskumov a záchranných exploatácií na Spiši - Soják, Marián (Nitra : Archeologický ústav SAV, 2000)
Bronzové a železné artefakty z nálezísk v Spišskej Teplici. Výrobný objekt na spracovanie železa, mazanica z plášťa železiarskej pece a troska. Ďalšie spišské lokality s častým výskytom mazanice a železnej trosky, súvisiacej s metalurgickou činnosťou.
Res. nem., lit
Keywords: industria bronzová; industria železná; metalurgia železa; troska železná