Nález železných trosiek v katastri Radatíc - Miroššayová, Elena (Nitra : Archeologický ústav SAV, 1999)
Systematický prieskum údolia rieky Svinky priniesol početné nálezy železnej trosky, ktoré svedčia o existencii viacerých výrobných objektov metalurgie železa. Troskové zliatky, kúsky železoviny a zlomky hlineného plášťa piecok súvisia pravdepodobne s osídlením v mladšej dobe
Res.nem., lit
Keywords: metalurgia železa; troska železná; železo