Dvadsiata prvá etapa výskumu v Nižnej Myšli - Olexa, Ladislav (Nitra : Archeologický ústav SAV, 1999)
Dlhodobý výskum významného náleziska otomanskej kultúry v Nižnej Myšli. V opevnenej osade sa našiel depot bronzových príveskov. Kolekcia ďalších bronzových a zlatých šperkov je súčasťou inventáru 23 preskúmaných hrobov pohrebiska z doby bronzovej.
Res. nem
Keywords: industria bronzová; industria zlatá; kultúra otomanská