Výsledky výskumu na Čertovej sihoti a Kláštorisku v Letanovciach - Miroššayová, Elena (Nitra : Archeologický ústav SAV, 1992)
Zlomky bronzového meča so zdobenou liatou rukoväťou sa našli v opevnenom sídlisku z doby bronzovej. Meč bol poškodený ohňom a tvarom sa približuje mečom liptovského typu.
Res. nem
Keywords: industria bronzová; meče bronzové