Pokračovanie výskumu v Ostrovanoch - Lamiová-Schmiedlová, Mária; Tomášová, Božena (Nitra : Archeologický ústav SAV, 1990)
Stručná zmienka o nálezoch kovových artefaktov v sídliskách z rôznych období od doby bronzovej po sťahovanie národov: bronzové ozdoby, ihlice, železné nože a dláto s tuľajkou, medené kovanie.
Res. nem., rus
Keywords: ihlice bronzové; industria bronzová; industria medená; industria železná