Archeologický prieskum Medzibodrožia a Košickej kotliny v roku 1976 - Čaplovič, Dušan; Gašaj, Dárius; Olexa, Ladislav (Nitra : Archeologický ústav SAV, 1977)
Nálezy bronzov zo sídliskového objektu gávskej kultúry v Borši, okr. Trebišov (srdcovitý závesok, dlátko). Kovové šperky získané zberom na Somotorskej hore: zlatá ryhovaná náušnica zaradená do gávskej kultúry a nálezy zo začiatkov stredovekého osídlenia (10.-11. stor.) - bronzové náramky a strieborný prsteň.
Res. nem
Keywords: industria bronzová; kultúra gávska; náušnice zlaté; prstene strieborné