Nálezy bronzových predmetov zo Zádielskych Dvorník-Zádielu - Bárta, Juraj; Veliačik, Ladislav (Nitra : Archeologický ústav SAV, 1977)
Depot desiatich tyčinkovitých bronzových náramkov je dokladom vysokej úrovne výrobných stredísk pilinskej kultúry. Bronzová sekerka s tuľajkou a uškom je významným doplnkom pamiatok z doby bronzovej. Zobrazenie, opisy, typologická a chronologická charakteristika artefaktov.
Res. nem., lit
Keywords: industria bronzová; kultúra pilinská; náramky bronzové; sekerky bronzové