Výskum slovansko-avarského pohrebiska a sídliska z mladšej doby bronzovej v Šebastovciach - Budinský-Krička, Vojtech (Nitra : Archeologický ústav SAV, 1976)
Sídlisko gávskej kultúry z neskorého úseku mladšej doby bronzovej v Košiciach-Šebastovciach je prvým náleziskom železnej trosky z tohto obdobia na východnom Slovensku. V inventári hrobov zo slovansko-avarského pohrebiska sa našli aj kovové predmety (železné nože a strelky, bronzové náušnice, pracky, ozdoby).
Res. nem.
Keywords: Avari; Slovania; industria bronzová; industria železná; kultúra gávska; troska železná