Príspevok k problematike keltského mincovníctva v púchovskom kultúrnom prostredí na Spiši - Jurečko, Pavol (Bratislava : Veda, vydavateľstvo SAV, 1984)
Keltské mince osídlenia púchovskej kultúry z rôznych spišských nálezísk (Veľká Lomnica, Veľký Slavkov, Hôrka, Spišský Hrhov a i.). Osobitným javom sú strieborné mince tzv. spišského typu, známe iba zo Spišského hradu. Predpoklad existencie miestnej minciarskej dielne.
Res. nem., rus., lit
Keywords: Kelti; kultúra púchovská; mince keltské; mince strieborné; mincovníctvo