Falšovanie mincí na slovenských hradoch - Slivka, Michal (Bratislava : Veda, vydavateľstvo SAV, 1992)
Peňazokazectvo v dejinách uhorského mincovníctva.Nelegálne razenie mincí odrážalo destabilizáciu spoločenských pomerov v 15. storočí. Rozmohlo sa na hradoch najmä vo východnej časti Slovenska, kde magnáti ťažili z feudálneho bezvládia po bitke pri Moháči r. 1526 (hrady Jasenov, Lipovec, Čičava, Trebišov a i.). Historické pramene a materiálne doklady falšovania peňazí z archeologických výskumov.
Res. nem., lit
Keywords: mince uhorské; peňazokazectvo