Ältere römische Kaiserzeit in der Ostslowakei - Lamiová-Schmiedlová, Mária (Bratislava : Veda, vydavateľstvo SAV, 1977)
Významné metalurgické dielne zo začiatku nášho letopočtu sú dielom domáceho kuštanovického osídlenia, boli ovplyvnené kultúrou laténskou a prežívali hlboko do doby rímskej.
Keywords: kultúra kuštanovická; metalurgia železa