Jelšavskí zvonkári - Markuš, Michal (Bratislava : Slovenská akadémia vied a umení, 1950)
Zvončekárstvo ako súčasť slovenskej ľudovej kultúry. Vznik tradičnej výroby zvoncov a spoločensko-historické pomery. Výrobný postup, pracovné nástroje a výchova remeselníckeho dorastu. Zvuková škála a dolaďovanie zvoncov. Tabuľka typov jelšavských zvoncov.
Keywords: zvončekárstvo