Peníze, poklady a padělky : mince a jejich nálezy na československém území - Hlinka, Bohuslav; Radoměrský, Pavel (Praha : Orbis, 1975)
Príbehy z dejín českého a slovenského mincovníctva. Kapitola Největší zlatý poklad z Košic venovaná nálezu 2920 zlatých mincí zo 17. storočia.
Keywords: mince uhorské -- poklady zlaté -- aj východné Slovensko -- 17. stor