Keltské umenie na Slovensku - Zachar, Lev (Bratislava : Tatran, 1987)
Analýza keltského umenia v súvislosti s dejinami príchodu Keltov do Karpatskej kotliny v 4. storočí pred n.l. Typológia, ikonografia, ornamentika zachovaných artefaktov z bronzu, železa, skla a keramiky. Umelecké štýly a remeselné techniky. Keltské mince. Obrazový katalóg a mapa nálezov. Východoslovenské náleziská: Košice-Barca, Ižkovce, Zemplín.
Res. angl., nem., rus., lit
Keywords: Kelti -- umenie keltské -- mince keltské -- aj východné Slovensko; industria bronzová; industria železná