Tiszapolgárske pohrebisko vo Veľkých Raškovciach - Vizdal, Jaroslav (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1977)
Nálezy kovových predmetov na tiszapolgárskom pohrebisku z doby medenej: medené sekeromlaty, dlátka, náramky, závesky zo zlatého plechu. Unikátny nález plochého bronzového nožíka. Hodnotenie a typológia artefaktov, analógie z Tibavy. Výtvarný prejav na zlatých záveskoch antropomorfného tvaru, schematické stvárnenie ženskej postavy.
Michalovce, Zemplínske múzeum
Res. angl., nem., rus., lit
Keywords: industria medená -- sekeromlaty medené -- náramky medené; industria zlatá -- závesky zlaté; kultúra tiszapolgárska