Príspevok k osídleniu Spiša v staršej dobe bronzovej - Novotná, Mária (Bratislava : Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1962)
Otázka chronologického začlenenia nálezov z doby bronzovej na Spiši (Gánovce, Levoča, Veľká Lomnica, Dreveník a i.). Datovacia hodnota jednotlivých artefaktov (bronzové sekerky, ihlice, dláta a i.) a ich priradenie k produktom otomanskej kultúry.
Res. nem., lit
Keywords: dláta; ihlice; industria bronzová; kultúra otomanská; sekerky