Bronzové kužeľovité helmy a niektoré typy bronzových nádob v hromadných nálezoch na Slovensku - Novotná, Mária (Bratislava : Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1964)
Typologická a chronologická analýza 3 bronzových helmíc z hromadných nálezov na Slovensku (Spišská Belá a i.). Tepané bronzové šálky svojrázneho tvaru zo slovenských depotov (Spišská Belá, Somotor a i.) a ich európske analógie. Otázka importu zo Stredomoria a domácej výroby podľa cudzích vzorov.
Res. nem., lit
Keywords: helmy bronzové; industria bronzová; šálky bronzové