Sídlisko zo staršej doby bronzovej pri Spišskom Štvrtku, okr. Spišská Nová Ves - Novotný, Bohuslav; Kovalčík, Richard M. (Bratislava : Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1967)
Nálezový materiál zo Spišského Štvrtku obsahoval okrem keramiky, kamennej a kostenej industrie aj bronzové predmety analogické s nálezmi z Košíc-Barce (lunicový závesok, nože, hrot kopije, ozdoby). Charakteristika, datovanie, typológia.
Res. nem., lit
Keywords: industria bronzová; závesky bronzové