Ein Bronzefund aus Matejovce, Bez. Poprad - Novotná, Mária (Bratislava : Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1971)
Zachovaná časť pôvodne väčšieho depotu bronzov obsahuje šperky (srdcovité závesky, ihlice, náramok, špirála). Súpis 14 analogických nálezov zo Slovenska. Typologický rozbor a datovanie artefaktov.
Res. slov., lit
Keywords: ihlice bronzové; industria bronzová; náramky bronzové; závesky bronzové