Čaňa a Valalíky - pohrebiská zo staršej doby bronzovej - Pástor, Ján (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1978)
Opis hrobov a nálezov z dvoch pohrebísk koštianskej kultúry v Čani a Valalikoch (časť Košťany a Všechsvätých). Vyhodnotenie nálezového materiálu, pôvod, typológia a datovanie. Proces prechodu do otomanskej kultúry. Bronzové a zlaté náušnice, záušnice, ihlice, závesky, dýky, sekerky a ich slovenské i európske analógie.
Košice, Východoslovenské múzeum
Res. angl., nem., rus., lit
Keywords: dýky; industria bronzová; industria zlatá; kultúra koštianska; kultúra otomanská; náušnice; sekerky; záušnice