Košické pohrebisko - Pástor, Ján (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1969)
Prehľad pravekých nálezov z Košíc. Opis pohrebiska koštianskej a otomanskej kultúry, analýza hrobov a nálezového materiálu. Kovový inventár obsahoval bronzové šperky tvaru vŕbového listu, náušnice, náramky, závesky, spínacie ihlice, bronzové dýky, sekerky.
Res. nem., lit
Keywords: industria bronzová -- šperky bronzové -- dýky -- sekerky; kultúra koštianska; kultúra otomanská