K problematike medenej industrie tvaru vŕbového listu - Vladár, Jozef (Brno : Universita J.E. Purkyně, 1971)
Medená industria tvaru vŕbového listu je na východnom Slovensku zastúpená v najstaršej fáze koštianskej kultúry (Košice). Funkcie a druhy medených artefaktov (náušnice a vlasové ozdoby, náramky, prstene, nožíky a dýky, ihlice).
Res. nem., rus., lit
Keywords: dýky; ihlice; industria medená; kultúra koštianska; nože; náramky; náušnice