Po stopách medzevských hámrov - Bernáth, Juraj; Hock, Milan (Bratislava : Zväz slovenských novinárov, 1968)
Technické pamiatky skujňovacích a kováčskych hámrov v oblasti Nižného a Vyšného Medzeva zo stáročnej histórie tunajšieho železiarstva. Terénny prieskum a fotodokumentácia hámorských prevádzok a vodných nádrží. Vnútorné zariadenia, pracovné náradie. Stručný pohľad do dejín výroby medzevských hámrov.
Banská Štiavnica, Slovenské banské múzeum
Keywords: hámre; železiarstvo