Eneolit - neskorá doba kamenná - Šiška, S. (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1966)
Spracovanie medi ako charakteristický prvok vyššieho vývojového stupňa osídlenia východného Slovenska. Prvé kovové pamiatky tiszapolgárskej kultúry z Lúčok a Tibavy: medené sekeromlaty a náramky, zlaté závesky.
Res. nem., rus., lit
Keywords: industria medená; industria zlatá; kultúra tiszapolgárska; sekeromlaty medené; závesky zlaté