Metalurgická dielňa objavená na hrade Čičva - Jenčová, Mária; Briančin, Jaroslav; Mihok, Ľubomír (Nitra : Archeologický ústav SAV, 1995)
Metalurgická a kováčska dielňa na hrade Čičva z prelomu 15. a 16. storočia vyrábala zliatiny z kusovej medi a cínového bronzu (napr. olovený bronz vhodný na muníciu) a odliatky. V kováčskej časti sa spracovávalo železo aj neželezné kovy. Analýzy vzoriek z trosky, kovových zliatkov a stavebnej hmoty objektu.
Res. nem., lit
Keywords: analýzy chemické; analýzy metalografické; bronz; kovolejárstvo; kováčstvo; metalurgia medi; troska kováčska