O počte a postavení zvonov na Slovensku - Spiritza, Juraj
Porovnanie skutočného stavu zvonového inventára na Slovensku s dvoma oficiálnymi dokumentmi: Ústredný zoznam kultúrnych pamiatok SR a Súpis pamiatok na Slovensku. Doplnky o nezapísaných alebo zle identifikovaných zvonoch, ktoré si zasluhujú pozornosť a ochranu (napr. Kysak, Košice, Bardejov, Spišská Nová Ves a i.). Konštruktívny návrh opatrení, ktoré majú docieliť dôstojné zaobchádzanie s týmito artefaktmi. Sú totiž nenahraditeľným prameňom informácií z hľadiska histórie a epigrafie.