Odliali symbol múdrosti - Petrík, Jozef
Stručne z dejín hutníctva, železiarskej a mediarskej výroby v Krompachoch od 16. storočia. K hmotným pamiatkam parí liatinová soška sovy sediacej na otvorenej knihe, ktorá je v expozícii Slovenského technického múzea v Košiciach.