Odlievali aj delá - Petrík, Jozef
Stručne z dejín železiarskej výroby v okolí Košíc. Zvyšky železiarskych pecí z prvých storočí nášho letopočtu v Kysaku sú ojedinelým nálezom na Slovensku. Kovolejárstvo v Košiciach a odlievanie zvonov od 14. do tridsiatych rokov 20. storočia. Činnosť železiarne v Košických Hámroch a zlievarenská výroba. Tzv. motykový hámor v Hýľove.