Z histórie železiarstva a baníctva v Gemeri - Hapák, Pavel
Vývoj železiarskej výroby v Gemeri od 14. storočia, keď sa zaviedli nadzemné, tzv. slovenské pece. Podrobná lokalizácia výroby a štatistické údaje o množstvách produkcie surového železa, liatiny a liatych výrobkov.