Etnografia Slovákov v Uhorsku - Čaplovič, Ján; Brtáň, Rudo (Bratislava : SPN, 1997)
Prvé vydanie rukopisu z r. 1823-1897 pôvodného názvu Ethnographia (Slavorum) in Hungaria.
Keywords: etnografia; zvyky ľudové -- r. 1820-1897 -- Slovensko východné -- Gemer -- Zemplín -- Šariš -- Spiš -- štúdie