A jogászönkéntesek katonai féléve
Vojenská služba sa započítavala poslucháčom právnickej akadémie tak, že o pol roka mohli získať skôr absolutórium. Zneužívanie špekulantmi sa zameralo na získavanie dokladu o zdravotnej nespôsobilosti hneď po nastúpení vojenskej služby a tak ani neslúžili vo vojsku a získali absolutórium. Odhalenie a náprava