Nyilatkozat - Friedmann
Fried Móric uverejnil vo februári 1913 v časopise Abaujtorna és Gömöri Korcsmáros Értesitő článok poškodzujúci povesť liehovaru Turul v Rožňave. Jeho majitelia Friedmann a Schlesinger z Rožňavy podali na Kráľovskú súdnu tabuľu v Košiciach oznámenie proti nemu za poškodzovanie dobrého mena firmy. Súd prebehol 29.08.1913 v ich prospech. Žalovaný sa verejne ospravedlnil 1.09.1913 v časopise Abaujtorna és Gömöri Korcsmáros Értesitő.